Kieku tutuksi yhteisen pöydän ääressä

Maa- ja metsätalousministeriön hallinto- ja henkilöstöyksikön ja Palkeiden yhteistyö on tiivistä. Hallintojohtaja Eeva Pystynen ja hänen yksikkönsä ovat vierailleet Palkeissa ja palvelukeskuksesta on vuorostaan oltu ministeriössä ’tutustumassa työelämään’.

Tuloksena sujuva arki

Ministeriö otti Kieku-toimintatavan käyttöön huhtikuussa 2015.

– Esimiehenä voin todeta että on upeaa, että meillä on Kieku. Ei enää kirjallisia lomakkeita ja nyt pääsen itse esimiehenä katsomaan koneelta suoraan esimerkiksi henkilöstöni käyttämättömien lomien määrän − seikka, joka piti aiemmin kysyä henkilöstösihteeriltä.

– Olemme huomanneet, että Kieku-maailmassa on hyvä, että asiat hoituvat pääosin suoraan käyttäjien toimesta järjestelmään, mutta yhteydenpito Palkeisiin tapahtuu keskitetysti henkilöstöhallinnon kautta. Meillä on tiivis kahdeksan henkilön yksikkö, joka huolehtii keskitetysti mm. henkilöstöhallinnon ammattikäyttäjien tehtävistä. Työskentelemme samassa monitilassa, joten tiedonkulku toimii ja erilaisten tulkintojen määrä vähenee.

Yhteisymmärrykseen tapaamisilla

Palkkapalvelusihteeri Elina Seppänen on Palkeissa hoitanut maa- ja metsätalousministeriön henkilöstöasioita jo lähes 5 vuotta, joten hänestä oli mukava lokakuussa nähdä asiakkaat kasvokkain ja käydä ensimmäistä kertaa ministeriössä paikan päällä.

– Yhteinen päivä meni kovin nopeasti, mutta kävimme yhdessä sovellusvastaava Mia Jokisen kanssa läpi mm. palkkarakennetta, välitaulua, takuupalkan käsittelyä ja yleiskorotuksia, toteaa Elina Seppänen.

– Kun puhutaan saman pöydän ääressä, molemminpuolinen ymmärrys kasvaa.  Syksyn tapaamisen aikaan meillä oli jo jonkin verran kokemusta Kiekun käytöstä ja pääsimme käymään läpi kaiken, mikä oli epäselvää. Keväällä tapaamme taas uudestaan, kertoo Eeva Pystynen.

kieku_tutuksi